4 Nisan 2009 Cumartesi

Başlangıç Kitapları

Yaşadığımız dünyayı, başkalarını anlama konusunda okunması gereken pek çok kitap var. İnsan bu kitapları okuma konusunda bir çok teredütle karşılaşıyor. Dilinin teknik olabileceği, başlangıç için bir çok gereksiz bilgiyle yüklü olabileceği, yazarın belli çevrelere angaje olabileceği bu yüzden kitabı tarafsız yazamayacağı, yazmayacağına kadar pek çok şüphe insanları bu kitaplardan uzak tutuyor.

Okumayı çok istememe rağmen pek çok konuya bu teredütler yüzünden uzak kaldım. Yanlış bir yerden başlandığında o kitaplarda verilecek yanlı bilgileri dengelemek için çok daha fazla kitap okumam, zaman ayırmam gerektiğini düşündüm. Bazı konular hakkında sadece fikir sahibi olmak içinde kitap okunabilir. İnsanların niçin böyle düşündüğünü bilmek de önemlidir. İlla o konuda uzman olmak gerekmeyebilir, uzman olunacak kadar o konu insanı çekmeyebilir ama bu o konu hakkında fikir sahibi olmaya da engel değilidir diye düşünüyoruz. Bugün bir konu hakkında ortalama bir bilgiye sahip olmak geçmişe göre çok daha zor.

Bu yüzden başlangıç kitaplarını önemsiyoruz.

6 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Okumanın ucu bucağı yok. Bir yerden başlayıp bir noktada sonlandırılacak bir iş değil bu. Okudukça deniz daha da derinleşiyor.Değil mi?

Enis Diker dedi ki...

Çok haklısınız :)) ayaklarınızı soktuğunuzda sadece ıslanıyorsunuz, kulaç atacak o kadar çok mesafe var ki, ne ömür yeter, ne vakit bulunabilir.

beenmaya dedi ki...

okuduğunda ilgin olduğu halde vazgeçtiğin yada hiç ilgi duymadığın halde okuduktan biraz fikir sahibi olduğun durumlarda oluyor. okumak, okudukça öğrenmek, yaşamına eklemek ve eklenmek hiç bitmiyor...

Enis Diker dedi ki...

Neticede okumaktan vaz geçemiyoruz, bazılarının ilk sayfalarından kulaklarını kırpıp bir kenara öksüz bıraksakda :)

ulaş yüksel dedi ki...

edinilen bilgi bu gün olmasada yarın mutlaka bi şekilde karşısına çıkıyor insanın...öğrenilenler yavaş yavaş yeni bir kimlik kazandırıyor kişiye..edinilen bilginin de seçilmesi gerekiyor bu durumda, iyiyi ve güzeli edinmeli insan..ve evt zamanı gediğinde de nihayet bilginin kendisi olması kişinin...:)

ulaş yüksel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.