3 Ağustos 2011 Çarşamba

Kötü geleneği devam ettirmek


Hüsnü Mübarek'in mahkemesi başlamış. Mısır'ın devrik lideri, mahkemeye sedyeyle geririlmiş ve muhaliflerine yaptığı şekilde kafes içine alınmış. Görünen, Arap Baharının yeni liderlerinin, kendilerinden evvelkilerinin dilini kullanmakta sakınca görmedikleri. Adaletin gerçekleştirilmesine, intikam ve rövanş istiyenlerinin sesleri de karışmış. Ortdaoğuda normalleşme arzusu, "kötü geleneği" devam ettirme ile bir soru işaretiyle buluştu. Adaleti, intikam ve rövanş alma ile gerçekleştirmek ve sulandırmak değişen pek bir şeyin olmadığına işaret.

4 yorum:

N.Narda dedi ki...

Ne yazık ki öyle görünüyor. Demokrasiyi içselleştirip uygulamak hiç de kolay olmayacak anlaşılan.(Biz bile sözde 50 senedir demokratik bir ülkeyiz:))
Bu karmaşalarda kimin eli kimin cebinde olacak?

"Arap Baharlarında" gelen gideni aratır atasözünü doğrulayan şeyler olmasın da:)

Enis Diker dedi ki...

Demokrasi ideali nedir diye düşünmek lazım sanırım:) Neticede malzemesi insan. Ekonomik olarak gelişmiş, eğitim seviyesi yükselmiş toplumlarda daha iyi olur diye kanaat var, şüpheyle baktığımız. Eğitim kime neye göre? ekonomi birbirinin üzerine basarak mı? ya da bireyselliği unutup kollektif çabanın gelişmişliğii mi? Doğru kabul edip birini seçtiğiniz de ise bir erteleme, bir mühendislik:)) Bütün mühendislikler kötü mü o da ayrı bir soru:)

Batı tipi demokrasilerin kendine has kabulleri var. Hoş bu idealin (batı tipi) dışında pek tıkır tıkır çalıştığı ülklerde yok. Galiba bizlere demokrasilerin bir yanı hoş geliyor:) Bu alanlarda demokratik olsak ne güzel olur diye düşünüyoruz:) Kurallara uymak, insanca kuralların konmasına destek vermek, dayanışma, başkasını rahatsız etmektan çekinme ya da rahatsızz olacağını bilsende yalnız kalmasına müsade etmeme, ondan sorumlu hismetme belki bir başlangıç adımı olabilir :) İnsanlığın ayakta durduğu, dayanışmanın var olduğu bir demokrasi varsa, onu inşaa ederiz inşallah:))

Adsız dedi ki...

katılıyom Hocam

Enis Diker dedi ki...

Eyvallah hocam, sağolun:)