18 Ocak 2009 Pazar

Yağma





Kurtköyde bir mağaza açılışı, promosyon , %90 indirim. Mağaza gece yarısı açılacaktır, izdiham yüzünden erken açılır. Ezilme tehlikesi geçiren kadınlar, çocuklar; tezgahlara, kepenklere, mağzaya verilen zarar; mankenlerin üzerinden ölçülerine bakılmadan alınan elbiseler. Sıkışan trafik

Yağmanın ahlakı var mı? Gözü dönmüş bir kalabalığın tek önceliği daha fazla yağmalamak. Mağaza yönetimine, kalabalığa kızmış olmak yağmanın, ilkesizliğin mazereti. Ucuz elbisenin, bedava malın bedeli ezilmiş bir çocuk olabilir mi?

Yağmadaki gözü dönmüşlük, bilinç kaybı bir başka yerde daha karşımıza çıkar - linçte. Kendini kaybetmiş kalabalıklar her şeyi yapmaya hazırdırlar.

2 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Dehşet içinde okudum o haberi. Bir yandan içim yandı bir yandan da kızdım. Ve aklıma bir soru geldi; eğer bunca yoksul olmasaydık yine böyle gözü dönmüşlerden oluşan bir toplum olur muyduk? yoksa insanoğlunun gözü hiç doymaz mı? Bedava olana böyle delirmiş gibi saldırır mı?

Enis Diker dedi ki...

Büyük mağaza açılışları büyük vaatelerle ,yağmaya açık şekilde açılır oldu. Bir promosyon, adını duyurma gayesiyle yapıyorlar.

İnsanımız yardım peşindeykende eziliyor ama hiç olmazsa ihtiyaç orda hafifletici bir sebeb, günahı halka bu şekilde, nam olsun diye yardım dağıtanların üzerinde. Burda böyle bir ihtiyaç gayeside yok.