16 Eylül 2009 Çarşamba

Utancımız - Mersin'de On aylık bebek açlıktan bir deri bir kemik kaldı



Utancımız - görmemişiz

Duymamışız sesini ağlayan İbrahim bebeğin

Dalmışız işe güce, kendimize

Bir deri bir kemik kalmış

Ağlayacak sesi bile kalmamış artık




---

Mersin'de On aylık bebek açlıktan bir deri bir kemik kaldı
Mersin'de 3 aylık hamile Emine Balkar, açlık ve sefaletin kol gezdiği Afrika'da bulunan çocuklar gibi adeta bir deri, bir kemik kalan 3 aylık minik çocuğu İbrahim'i kucağına alarak dileniyor.

MERSİN'de sokaklarda dilencilik yapan 30 yaşındaki Emine Balkar'ın açlıkla boğuşan Afrika ülkelerindeki aç çocuklarının görünümünü andıran 10 aylık oğlu İbrahim, polis tarafından kucağından alınıp ambulansla gönderildiği hastanede tedavi edildi.

Kent merkezindeki işlek caddelerde dilenen 3 aylık hamile Emine Balkar'ın kucağındaki çocuğun aşırı zayıf ve bitkin bir halde olduğunu fark eden bir kişi, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Emine Balkar'ı bulan polis, besinsizlikten iskelet gibi gözüken İbrahim için ambulans çağırdı.
Yaşananlar karşısında şaşkına dönen Balkar, çocuğunun elinden alınacağı korkusuna kapılarak ağlamaya başladı. Kucağındaki minik yavrusunu sağlık ekibine vermek istemeyen genç kadın, aniden fenalaştı. Bunun üzerine sağlık ekibince tansiyonu ölçülen Emine Balkar, gözyaşı dökerek doğduğu günden itibaren açlık ve sefalet içinde bulunan oğluna yardım eli uzanmasını istedi. Sağlık ekibinin sorduğu sorulara güçlükle cevap vermeye çalışan Balkar, daha sonra tedavisi için ambulansa alındı.

Götürüldüğü Toros Devlet Hastanesi'nde 5 saat gözetim altında tutulan İbrahim'in aç ve hasta olduğunu belirten Emine Balkar, “Eşim çöplerde kağıt ve naylon toplayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Her zaman iş olmuyor, açlıktan ölmemek için ben de dilenmeye başladım. Başka çarem yok” dedi.

Tedavinin yanı sıra beslenen minik İbrahim, annesi Emine Balkar'a teslim edildi.

http://www.mersinhaber.com/15088-mersin-de-on-aylik-bebek-acliktan-bir-deri-bir-kemik-kaldi.html

5 yorum:

cüneyt uzunlar dedi ki...

Belediyeler atık kağıtların toplanmasını büyük şirketlere ihale ediyorlar ve kağıt toplayıcıların kazançları yarı yarıya azaltılıyor...

Zaten güç bela yaşayanlar iyice mahrum bırakılıyor...

Korkunç, tüm değerleri öğüten bir sistem bu...

beenmaya dedi ki...

ve sonrasında yine aynı hayata gönderildiler bir dahaki sefere yine hastaneye sevkedilene kadar ya da mezara kim bilir...

Enis Diker dedi ki...

Boş Arsa ve Beenmaya ya : Maalesef görmediklerimiz de mevcut. Bilmediğimiz, bilemediğimiz yoksunluklar. İki garip insanın hayatı. Sistem öğütmeye devam ediyor, insanları ve insanlığımızı

allımorlu dedi ki...

bebeğini bile doyuramazken neden hamile kalmış ki?yazık işte kemikleri kalmış bebeğin..öbürü bundan farklı mı olacak?

Enis Diker dedi ki...

allımorlu : hamile kalmak onun tercihimi idi? değilse bundan kaçınmak gibi bir imkana sahip mi idi? bilmiyoruz. Sahip olduğu yada olmadığ tercihler üzerine fikir yürütmek onun aç kalmış olmasını değiştirmez, bizleri de temize çıkarmaz.