11 Şubat 2008 Pazartesi

kopi peyst dünyası

Bilgisayarın nimetlerinden copy+paste , yani kopayala yapıştır.

Hoşuna giden birşeyleri yollamak istediğnde en kolay yol. Okuyan için yollayan hakkında hazır bir kartvizit, bir tanıma olanağı. Bir başkasının fikirler üzerinden bir kimlik ifadesi.

Bazende hayat gailesinden dolayı ortaya çıkan sıkıntıların ,köşeye kısılmışlıkların nefrete, öfkeye dönüşüp ifade bulduğu bir alan kopi payst dünyası.

Kopi peyst bir düşünme tembeliği midir, yazamama sıkıntısı, bir saklanma, yada bende burdayım kolaycılığı mıdır bilinmez.

İstediğimiz kadar burda olalım, ifade edemedikten sonra kim bizim farkımıza varır. Hayalet olmadan hayal etmek , yazmak, fikri bir ucundan bağlamak, sağından solundan incelemek, etrafında dolanmak; insanlıkla, adaletle tartmak belki benimsemek, belkide kaldırıp atmak lazım. Yada başkalarının fikirlerini üzerinde eğreti durduğunu bile bile giymek.

1 yorum:

Yalanlara doyduk. dedi ki...

Şalom, şu kopy pasta meselesine düpedüz "gıcık oluyorum. Hani tamam bazen bir şey çok beğenilir ve paylaşılmak istenir kopy pasta yapılır... Ama şöylede bir akış var bir konu vardır -ve "yanıt" (cevap) olarak sürekli "kişi" ordan burdan "fikirleri" kopy pastalar yahu paylaşılan başkalarının fikri buyur birde kendi fikrini yaz -sen onun bunun fikrinden ibaret değilsin ki derler adama/kadına (insan) dimi ama :)
Sağlıcakla