17 Mart 2009 Salı

Şefkat butonu

Şefkat butonu diye bir şey yok ki. Şimdi bir dakika merhametli olmak istiyorum denilebilecek bir şey değil.

Merhametde tüm olumlu duygular gibi bir geri adım atma, gözden geçirme, acıyı paylaşma yada afetme ile ilgili. İnsaniyete dönerek, içimizde olan bir şeye dönerek ,bir yerden bakarak anlamlandırma. Sürüp gideni, görmezden gelineni görme. Bir nevi sanki akıp giden zamanı durdurma, berikine dönüp bakma. Bir şeyleri değiştirme , değistiremiyorsada en azından kendi bakış açısını değiştirme.

Merhamet aynı zamanda var olana karşı huzursuz olma. İnsana, hayvana, çiçeğe bakarak, kapısı açık ve merhameti redetmeyen herkese dönerek kendini düzeltmek bir yerde.

3 yorum:

Seyyah dedi ki...

çiçekle bitince yazı aklıma geldi. bir orkidem vardı. çok güzel çiçek açardı. koklayınca çiçeğinin kokusu yoktu. ama su verdiğinde damlalar yapraklarına düştüğünde muhteşem bir koku yayardı etrafa..sadece su verildiğinde kokardı, bir nevi teşekkürdü belki de..

sanırım şefkatte böyle bir şey işte.. bakınca görünmeyen, çağırınca gelmeyen, insanına göre değişen ama doğru yere dokunduğunda da ortaya çıkıveren..

beenmaya dedi ki...

ayna gibi...
bakmayı
baktığında görmeyi bilmeli
ama önce kendi içinde...

Enis Diker dedi ki...

Nilly : Çiçekleri genelde bir eşya, aksesuar diye düşünürüz . Çiçekleriyle konuşan kişilerden dinlediğim kadarıyla çok duyarlı canlılar. Çiçeklerle bile böyle iletişim kuarken bazı insanlarla o kadarını kuramamak çok düşündürücü.
Yorumunuz için teşekkürler

Beenmaya : Bakmaya başladığımızda, ufuklar kaynaştığında kime baktığınızın bir önemide kalmıyor.
Yorum için çok teşekkürler