15 Nisan 2009 Çarşamba

Resimleri Okumak




Paronayalara kurban olmak.

Komplo teorilerini gerçekmiş gibi kabul ederek paronoya üretmek, paraonayalardan medet ummak, paronayaya insaniyeti kurban etmek.

Komplo teorilleri ayağa düştüğünde herkes temelsiz paronyalar üretmeye başlar. İşin kötü tarafı insanların sorgusuz sualsiz bunlara iman etmesidir. Hakikati çarpıtmak, insaniyetimizin üstünü ötmek, yapılanları makul görmek için.

70 yaşlarında, kanserli bir hanımı paroyaya kurban etmeye kalkışmak insanları uykularından, insaniyetlerine uyandırmalıdır

5 yorum:

beenmaya dedi ki...

oysa biz ısrarla üzerimize serilen karanlık bir örtünün altında uyumayı tercih ediyoruz aydınlığa uyanmak varken...

Enis Diker dedi ki...

Sağolun beenmaya yorumunuz için.

Ali Kahya dedi ki...

kanaatimce paranoyalardan ve komplo teorilerinden kurtulmak için hadisenin üzerine gitmektir doğru olan. üzerine gitmediğiniz taktirde komplo teorisi de paranoya da olduğu yerde kalır. kaldı ki hukukun işi varsayımlar üzerinden de olsa gerçeği ortaya çıkarmaktır. hukuk görevini yapıyor.

Enis Diker dedi ki...

Ali Kahya Bey : Komplo teorilerine ihtiyaç var mı? Uluslarası siyasetin idamesi, savunma, dünyanın gidişatını belirlemek için uzmanlar tarafından yapılıyorsa evet.

Komplo teorileri paronyaları beslmek için, ehil olmayan ellerde uluorta yapılmaya başlandığında, farklılıkları derinleştirici olabiyor. Ayağa düşerse kamuoyu yaratma için bile kullanılıbiliyor.

Bir de iktidara mesafeli olma geleneği var. İktidarı azarlayan insan-ı kamiller bilirsiniz. Fihi ma fihin başlangıcındaki endişeleri hatırlayınız.

Evren dedi ki...

uyanmadılar gene ve ne yazık bir sabah karanlıklara uyanınca fark edecekler aydınlık neymiş diye, paranoya neymiş işte o zaman ayrımına varacaklar...