4 Ağustos 2010 Çarşamba

Merlin


Dücane Cündioğlu'nun yazısı üzerine

(Cnbc-e de seyrettiğim bir dizde, genç) Merlin gözlerini açarak söylediği bir kaç sihirli sözcükle erderhayı uysallaştırır, evine geri yollar. Kerameti kendinden mnenkul bu sihirli sözcükler ejderhayı nasıl uysallaştırır da geri dönmeye ikna eder? Bir ihtimal sihirli sözcükler ejderhanın anladığı dilden bir kaç kelimedir ve "buralarda ne işin var, hadi çabuk evine dön" mealindeki bu kelimeler onu iknaya yeterli olur. Ya da bu sözlerin bir şeye dönüşebilme kabileyeti vardır, sözler birer varlığa dönüverir de bu varlıklar sayesinde bir ikna gerçekleşir. Belki de bu sözlerin bir niyaz kabilyeti vardır, duyması gereken duyar, yardıma gelir ve hayvancağız etkisiz hale getirilir. Son olarak titreşimcileri, enerjileride ekleyelim. Atladığımız bir olasılık var mı bilmiyorum.

Eski bir tartışmaya, sözün gücü üzerine - bir giriş olarak ...

3 yorum:

JoA dedi ki...

"dua"dan, "sihir"den tamamen bağımsız olarak: atladığımız bir olasılık var, o da anlamamak. karşımızdakinin ne söylediğini anlamıyorsak ya "hey allahım, bununla mı uğraşıcam" ya da "anlamadım ama karışık ve önemli bir şey söyledi galiba" diyebiliriz. saçma bir noktaya çekmiş olabilirim, ama bu da bir olasılık:)

Enis Diker dedi ki...

Anlamamak iletişimi kesmiyorsa evet bu da bir olasılık. Aslında dua'da da bir bilmeden/görmeden iletişim var. Tek taraflı iletişim, iletişim olur mu ustama sormak lazım:) Bana olur dermiş gibi geliyor.

Kurcaladığımız yerin epeyi uzağından başladığımız için söylenenler genel şeyler. Bu genellik içinde yeni bir boyut getirdiniz. Çok teşekkürler :) Ayrıca buralarda olmanıza ve ses vermiş olmanıza ayrıca memnun olduk.

JoA dedi ki...

iletişimi kesebilir aslında ama ejderhayı da geri döndürebilir:) bilmeden/görmeden iletişimi tek taraflı düşünmemek lazım sanırım. işin içinde umut faktörü de var çünkü. off, çok dağıttım yine. ustanızın yanıtını bekleyelim en iyisi. çok teşekkürler, buralardayım elbette. ses versem de vermesem de. sevgiler.