15 Mayıs 2011 Pazar

İnternet Sansürü

http://www.dizisizle.org/muhabbet-krali-internet-sansuru-izle-8-mayis-2011

5 yorum:

N.Narda dedi ki...

Bilgilendirici bir tartışma yapmışlar, haberdar ettiğiniz için teşekkürler. Kişisel kanım da devlet dokunmasın internete, gerekiyorsa aileler ilgilensin çocukları ile! Suçu önlemek adına herkesi kontrol etmeyi planlıyor birileri anlaşılan!

Enis Diker dedi ki...

Site kapatmalarda ve flitrelemede bir çok sorun var gibi gözüyor. Elbette çocukların korunmasına her kes destek verecektir. Fakat bunun için sadece bir çocuk paketi yeterdi. Çocuk paketinin yanında üç ayrı düzenlemenin mantığını anlamakta zorlandık. Düzenlemeler ve paket içerikleri konusunda uzmanların dahi bilgilerinin hâlâ olmaması bu işlerin kapalı kapılar arkasında, kimseye danışma ihtiyacı duymadan yapıldığı izlenimi veriyor.

Bir diğer sorun site kapatılması konusundaki lakayt tavır. Ekşi sözlüğün kapatılma teşebüsü ile ortaya çıkan görüntü rahatsız edici. Sadece bir maille, site sahibine bilgi vermeden, itiraz hakkı tanınmadan, servis sağlayaıcıya verilen direktifle site kapatabilmenin hukuki zemini hazırlanmış. Bu konuda hangi sitelerin, niçin kapatıldığı yolunda bilgi alma hakkı ile hukuki itiraz yolu kapalı gözüküyor. Mevcut durum ile yapılacak düzenlemeler kişilik hakları ile iletişim özgürlüğü açısından kabul edilebilir bir durum gibi gözükmüyor

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Enis Diker dedi ki...

İnsanlar konuşsun da bakarsınız bir dinleyen çıkar:))

N.Narda dedi ki...

İnşaalah dediğiniz gibi olur da sesimiz duyulur ve bu saçmalık sona erer. İyi akşamlar.