16 Haziran 2009 Salı

Her şey güzel olacak +40

Her şey güzel olacak diyelim ki bir temenniden öte değil ve her şey büyük bir ihtimalle üç aşağı beş yukarı bu şekilde devam edecek.

Ve bu çok da bedbaht bir durum değil muhtemelen, yaşanan bu anda çok fazla kötü değil; çekilen bir kaç sıkıntı sayılmazsa :)

Her şey güzel olacakdan vaz geçmek bir yandan rahatlatıcı. Bu anı, şimdiyi değerlendirmeyi sağlıyor ; problemleri gözrmezden gelmeyide engelliyor. Anı heba etmekten kurtarıyor bir yerde.

Diyelim ki her şey güzel olacaktan vaz geçtik - yerine ne koyacağız?

3 yorum:

beenmaya dedi ki...

herşey çok güzel olabilir desek hani umut etmeyi bırakmaktan ihtimal olasılığını da göz önünde bulundurarak :)))

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

"Herşey güzel olacak" sözü insanın kendisine söylediği en doğru yalandır. Ki bunu söylerken çoğumuz şüphe duyarız kendi sözlerimizden. Fakat büyüsü var bu sözün. Tıpkı bir fişeği atşelemek gibi tıpkı onu ateşleyen kibrit gibi. Ve fişekler kısacık da olsa gökyüzünü aydınlatıyorlar. Hep karanlıkta yaşayamayız öyle değil mi? Hem o kısacık aydınlanmalar kısa vadede yolu görmemizi ve karanlıkken nasıl hareket edeceğimizi bilmemizi sağlarlar. Ve bu açıdan bu yalanı olabildiğince hem kendimize hem başkalarına söylemeli...

Enis Diker dedi ki...

beemaya : :)) evet bu da bir cevap

aydan atlayan kedi : yolumuzu aydınlattıp ve moral veren bir söz kendi kendine söylendiğinde. Sanırım yaşla alakalıda bir pırıltısı var, 40 ından sonra aydınlattığı alan azalıyor galiba :)) O zaman güzel günleri ileriye erteleyen bir söz yerine bu günü güzelleştebilecek bir şeyden bahsetme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ya da bugün bana öyle geliyor :))