24 Ağustos 2011 Çarşamba

"En" blogger mimi

Bir iki gün önce takip ettiğim bir iki blogda görmüştüm. Yeni bir mim dalgası başlamış. Psikopati sağolsun bizi mimlemiş. Mimin konusu :

En İyi Tasarıma Sahip Blogger, En Güncel Blogger, En Meraklı Blogger,
En Çok Bilgilendiren Blogger, En Çok Eleştiren Blogger,En Çok Kendini Anlatan Blogger, En Akıcı Yazan Blogger, En Çok Güldüren Blogger

üzerine.

Adet olduğu biz de mim rüzgarına uyalım. Kategoriler üzerinde dağılmadan, işin kolayına kaçarak, en çok takip ettiklerim en sevdiğim bloglardır mantığıyla yazalım.

2007 ağustos'unda blog yazmaya karar verdiğimizde, kendisini örnek aldığımız hocamız Hüseyin Saraçer'in blogları  en sevdiğimiz bloglardır. Bu siteler, her gün sabahleyin, yeni bir yazı var mı yok mu diye kontrol ettiğimiz ilk sitelerdir. Bu, bizim için bir nevî sabah ritüelidir. Hocamızın sabırla, nezaketle teşviki olmasa, yazdığımız kargacık, burgacık şeylere çoktan son veririrdik herhalde. Yemek aralarında, beyanname yaparken aklımıza gelen dağınık fikirlerin serpiştirildiği, kötü imlalı yazılara her zaman iyiniyetiyle gereğinden fazla değer vermiş, yazmaya teşvik etmiştir.

Hocamızdan sonra yeni yazı var mı diye konrol ettiğimiz üç kızkardeşlerin blog sayfalarıdır: Psikopati , Xibalba ve Windrider .  Birbirinden değerli  bu kızkardeşlerin yazdıkları sayesiyle hayatın nasıl neşeli bir şekilde yazılacağını öğrenmiş olduk. Yorumlara verdikleri içten cevaplar içinse her zaman müteşşekiriz.

Küçük öğrencilerinden vakit buldukça yazdığı şiirleri bizlerle paylaşan değerli öğretmenimiz, Mukkader hanımın sitesinde bulduğumuz her yeni şiir de ayrı bir değerdir bizim için.

Eskiden beri takip ettmekte olduğumuz sevgili Kali de;  güzel şiirleri, değerli fikirleriyle yeni ufuklar açar her zaman.

Yeni bloglardan Narda ise, yazdığı kitap yorumları, takip ettiği güncelle yeni fikirlerin oluşmasına, eskilerin gözden geçirilmesini sağladığı için sevdiğimiz bloglardandır.

7 yorum:

Feride Nizamettin dedi ki...

Enis çok teşekkürler, 3 kızkardeşlere bayıldım. 3 silahşörler gibi ama o zaman da bir Dartanyan lazım ki ekip tamam olsun değil mi :)

Unknown dedi ki...

mim mühim kelimesinin ilk harfini temsil eder,tarafınızdan mühimsenmek bizi çok mutlu etti Enis bey, sağolun efendim

Enis Diker dedi ki...

@Psikopati: :)) Dördüncü bulmaktan kolay ne var? Uyumusuz'u da Dartanyan yaparız ve okeye dördüncü bulunmuş olur:))

@Mukadder Hn: Mukkader hn. siz de sağolun :) Tevazunuzla, güzel şiirlerinizle, inasanlığınızla bizi ferahlatmaya devam edin lütfen:))

JoA dedi ki...

çehov'un muydu, three witches diye bir oyun vardı:) çok sağol enis.

Enis Diker dedi ki...

@ Joa : Estğ.:) - Oyunu hatırlayamadım ama Jack Nicholson'ın oynadığı bir film vardı, "The Witches of Eastwick" belki onun uyarlamasıdır.

Feride Nizamettin dedi ki...

silahşörlük müessesesi daha iyiydi sanki..cadı diilis ki hem biz olsak olsak cadıcıkız:)

yalnız unutmadan dartanyan için düşünülen isim süper:)

Enis Diker dedi ki...

Bence de dört şilahşörler daha güzel:))